דיברנו על חורף, אפרוריות ומצב רוח. השוקולד הוא אחד המאכלים שמשפיעים בצורה החדה ביותר על המוח שלנו ומצב רוחנו.

משהו במרכיבי הקקאו מעודד הפרשת סרוטונין ואנדורפין (החומרים שאחראיים על מצב הרוח) ומעוררים אותנו. מדובר בחומרים מרגיעים, אבל לא לתקופה ארוכה אלא לטווח קצר. כדי לשמור על מצב רוח בצורה מאוזנת ולטווח ארוך יותר, אנו היינו ממליצים על פעילות גופנית וגם שוקולד אם בא לכן.

כפי שציינו, נכון שמדובר במאכל טעים אך בהחלט כדאי לאכול ממנו במידה אם אתן לא מעוניינות לגמור את החורף עם עוד חמישה קילוגרמים מיותרים. הסיבה הנוספת בהגבלת כמות אכילת השוקולד היא פשוט התמכרותם של רבים לעניין וכניסה למעגל שקשה לצאת ממנו בהמשך.

לסיכום, שוקולד בהחלט יכול לעשות לכם חם על הלב וטוב על המוח בימי חורף קרים ואפרוריים, אך עם זאת חשוב שתשלטו באכילתו ואל תפריזו יתר על המידה.

חורף חם ומתוק !
הוסיפו תגובה
תגובות לכתבה




בניית אתרים  Eva software   כתבו לנו אודות RSS  RSS


כל הזכויות שמורות ל styler
כל התוכן המפורסם באתר הינו בבעלות הבלעדית של מקימי ועורכי האתר .
כל השימוש בתוכן של האתר מותר אך ורק באישור של בעלי האתר.