חורף, קר, ברקים ורעמים, הגשם יורד בחוזקה בחוץ ואתם מתחת לשמיכה מתכרבלים, ופתאום מתחשק לכם פינוק מתוק ושוקולדי. משהו שיענג את החיך, יתגלגל על הלשון, יעשה לכם טוב על הנשמה, ויעורר אתכם!

. ובכן, מתברר כי שוקולד הוא רק תענוג לחיך, אלא יש בו גם תכונות בריאות לכמה מערכות בגוף ולעיתים אכילת שוקולד בעיקר בימי החורף יכולה לתרום למצב הרוח שלכם ולרמת האנרגיה המדולדלת. ואם אתם משקיעים וטורחים על אחד ממתכוני השוקולד החמימים של החורף ועושים זאת במטבח שלכם בבית, הרווחתם גם זמן של עשייה איכותית יחד עם בני המשפחה, בעיקר הזאטוטים שבהם.


ההיסטוריה של השוקולד

השוקולד נחשב לאחד מן המאכלים (אם אפשר לכנות זאת כך) האהובים והחביבים בהרבה מאוד תרבויות ולאורך תקופות שונות בהיסטוריה. אחת התרבויות העתיקות ביותר בעולם, לה יוחסו גם כוחות מיסטיים, התגוררה בפרו והייתה הראשונה שגידלה את עצי הקקאו והפיקה מהפולים שלהם משקה. היו אלה בני שבט המאיה האגדיים. הקקאו היה סמל לגבריות ופוריות, פולחני דת ופינוק למנהיגי השבט.

באזור מקסיקו ייחסו לקקאו תכונות אלוהיות ממש. שבטים רבים טענו כי האל שלהם לקח את עץ הקקאו מגן העדן והביאו להם כדי שישאבו ממנו בינה ודעת המתגברים עם אכילת הקקאו. לפני שהיו יוצאים למלחמותיהם היו אנשי השבטים אוכלים קקאו בואריאציות שונות כדי לקבל מרץ וכוח לקרת הקרב.

בהמשך הגיעו הספרדים לאזור והפכו את טעמו של הקקאו למתוק יותר על ידי הוספת סוכרים וממתיקים שונים. הספרדים כבר מצאו את הסגולות הנוספות של הקקאו והשוקולד והוא נחשב למאכל ארוטי ואפרודיזיאק – מעורר מיני. משם הדרך לשאר העולם כבר הייתה קצרה.

עמודים:
<<
>>
הוסיפו תגובה
תגובות לכתבה




בניית אתרים  Eva software   כתבו לנו אודות RSS  RSS


כל הזכויות שמורות ל styler
כל התוכן המפורסם באתר הינו בבעלות הבלעדית של מקימי ועורכי האתר .
כל השימוש בתוכן של האתר מותר אך ורק באישור של בעלי האתר.