חדר האמבטיה יכול להוסיף לך כוחות, להוריד מתח ולחץ. לא דרוש לכך זמן רב וחומרים מיוחדים. אין צורך אפילו לחפש שמנים מיוחדים, מספיק להיכנס לבית מרקחת ולקנות צמחים.

אמבטיהאמבטיות מרפאות אפשר לחלק למרגיעות ומעירות. ואותו המרכיב יכול להיות בעל השפעה כפולה, כלומר לשפר את ההרגשה. אמבטיות צמחים לא רק מורידות עייפות, מחדשות כוחות, אלא יש להן גם השפעה רפואית. בגלל זה בבחירת הצמחים יש לקחת בחשבון את יכולות הריפוי של אותו הצמח.

אמבטיות מרגיעות – לבנדר, יסמין, סנדל, אל אשוח. מעוררות – לימון, תפוז, ילנג ילנג, ורדים. אמנם אם תוך כדי עלה הלחץ הדם, עדיף לעשות אמבטיית לבנדר או לימון. במחלות עור אין יותר טוב מאמבטיות ים (מלח ים נמכר בבתי המרקחת).

אם את משתמשת בשמנים ולא בצמחים, צריך להוסיף לאמבטיה רק 5-10 טיפות. חום המים צריך להשתוות לחום הגוף 36-37 מעלות. וכל התהליך צריך להתמשך לא יותר מ -10 דקות. אחרי האמבטיה מומלץ להתנגב במגבת חמה ורכה ולנוח כ – 30 דקות.

מומחים לארומתרפיה בדרך כלל מציעים למטופלים שלהם שילוב של שמנים אתריים – כך מתחזקת השפעתם. אך לכך דרוש ידע מיוחד. בגלל זה אסור לשלב יותר מ 3 מרכיבים במו ידייך. בקניית שמן יש להתעניין האם הוא טבעי או סינטטי. אפשר להבין זאת גם מהמחיר – השמן הטבעי יקר יותר. מוכרים גם תערובות אתריות. לפעמים נכללים בתערובות האלה למעלה ממאה שמנים.

שמן תפוזיםבכל הגיוון הזה קל מאוד להתבלבל. אך ישנם כללים מסוימים להתנהלות שלא כל כך קשה לזכור. למשל ריחות מרים ומתוקים – מעלים את כושר העבודה (צריך רק למצוא את הריח שלך), חזקים ולא נעימים – מעוררים את הנשימה, ריחות דוחים – מעלים את לחץ הדם, ריחות נעימים – מורידים את לחץ הדם, ריחות חזקים ומתוקים (כמו מנטה) – עוזרים להתרכז.

עמודים:
<<
>>
הוסיפו תגובה
תגובות לכתבה




בניית אתרים  Eva software   כתבו לנו אודות RSS  RSS


כל הזכויות שמורות ל styler
כל התוכן המפורסם באתר הינו בבעלות הבלעדית של מקימי ועורכי האתר .
כל השימוש בתוכן של האתר מותר אך ורק באישור של בעלי האתר.