מתכונים
עוגיות ריבה
מצרכים ל 14 יחידות:
לבסיס:
100 גרם חמאה
50 גרם סוכר
100 גרם קמח
6 כפות ריבה בטעם תות
לפירורים:
150 גרם קמח
½ כפית אבקת אפייה
100 גרם חמאה
75 גרם סוכר
40 גרם שקדים טחונים
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
אופן ההכנה:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות. לשמן את תבנית האפייה. להכנת הבסיס יש לערבב היטב את הסוכר עם החמאה. להוסיף בהדרגה את הקמח ולהכין בצק. לשטח את הבצק בשכבה אחידה על תבנית האפייה ולאפות במשך 15 דקות.
2. למרוח את הבסיס בריבה.
3. לפירורים יש לערבב בקערה את הקמח עם אבקת האפייה ואז לערבב עם החמאה עד לקבלת פירורים. להוסיף את הסוכר, שקדים, קליפת הלימון ולערבב היטב.
4. לפזר מעל שכבת הריבה את הפירורים ולהניח בתנור. לאפות 40-45 דקות. לקרר ולחתוך לריבועים קטנים. ניתן להגיש עם קצפת.