מתכונים
פרגית אפויה ברוטב דבש וגזר
מצרכים ל 4 מנות:
40 גרם משמש מיובש
1 לימון
2 כפיות פפריקה מתוקה
3 כפות שמן זית
2 פרגיות שלמות (900 גרם כל אחת)
1 צרור גזר צעיר
300 גרם אפונה ירוקה (טרייה)
2 כפות חמאה
2 כפות דבש
200 מ"ל מיץ גזר
אופן ההכנה:
לקצוץ דק את המשמש. לשטוף את הלימון, לייבש בעזרת מגבת נייר, לסחוט את המיץ, לערבב עם המשמש, הפפריקה, מלח, פלפל ושמן זית. לחמם תנור ל 180 מעלות.
לשטוף את הפרגיות, לייבש ולמרוח בתערובת המוכנה. להניח בתוך תבנית אפייה ולשים בתנור למשך 50-60 דקות.
בזמן שהפרגיות בתנור, יש להכין את הירקות (לשטוף ולקלף ולחצות לחצי). לחמם את החמאה במחבט ולטגן את הירקות 3-5 דקות. להוסיף מ לח, להוסיף את מיץ הגזר, להוסיף את הדבש ולטגן עוד 6 דקות נוספות. להניח את הפרגיות על הירקות המוכנים, לשפוך מעל את הרוטב מהמחבט ולהגיש.