נמאס לי מהעבודה

כסף וקריירה / קריירה
מאת:

זוכרים את החודשים הראשונים שלכם בעבודה? איך שהכול היה מעניין ומושך! אז למה, כשאנו הופכים לעובדים מקצועיים, מקבלים יחס של כבוד משאר העובדים ומהבוסים, אנחנו מתחילים לשים לב, שנהיה משעמם. הכול טוב, אבל משהו מפריע. ההצלחות לא משמחות וגם העמיתים לעבודה למען האמת נמאסו. אין חשק להחליף את העבודה – היא באמת משתלמת. מה לעשות?

עם מצב כזה במוקדם או במאוחר נתקל כל עובד. יש כמה סיבות למצב כזה של הדברים. וניתן לתקן את המצב מבלי להגיע למצבים כמו להחליף את העבודה.

חדש זה ישן שנשכח היטב

כשאנחנו מתחילים בעבודה חדשה, אנחנו מגלים הרבה דברים שלא ידענו קודם. ואחר כך הכל הופך להרגל קבוע. ייתכן שהבעיה דווקא פה. נדמה היה שהפתרון הכי טוב במצב הזה זה עלייה בדרגה. אבל זה לא תמיד אפשרי. וחוץ מזה לעתים קרובות עייפות מהעבודה יכולה לבוא הרבה יותר מוקדם מהשלב בו אנו נהיה מוכנים לשלב הבא בקריירה. לכן אל תבזבזו זמן לשווא. כאן אנחנו עוזרים לעצמנו.

למה אנחנו חושבים מעט כל כך על הגישות השונות לעבודה? הרי זו התרופה המושלמת נגד שעמום ודרך נכונה לקבלת דרגת העובד המצטיין! תחשבו מה אפשר לשפר בעבודה? כיצד להפוך אותה למועילה יותר לחברה? למשל להיות מדריך לחדשים, להעביר שיעורים, סמינרים? ואולי יעניין אתכם להתפתח בקו הציבורי ולהיות מפיק של אתר? להציע לנהל כיוונים חדשים בעבודה? לקחת על עצמך אחריות נוספת? כך העבודה תהיה מעניינת הרבה יותר. ומי יודע אולי זו תהיה סיבה להתקדמות עתידנית?

לא כל הקידומים מועילים באותה המידה
קורה הרבה שבנאדם עובד למשל כסוכן מכירות. וזה כל כך מוצא חן בעיניו שרמת המכירות גדלה לא מיום ליום אלא משעה לשעה... ומחליטים לקדם אותו. הוא הופך למנהל המחלקה. עכשיו אחרים עובדים עם קליינטים והוא מארגן את העבודה שלהם. כמובן שבאופן תיאורטי הוא יכול לעבוד עם הלקוחות... בזמן פנוי מהעבודה העיקרית. אבל איזשהו רגש של עצב מפריע. והוא לא מבין למה. הרי חיצונית הכול בסדר - מעריכים אותו ומקדמים בסולם הקריירה.

בבחירת המקצוע, כיוונים שונים דוחפים אותנו. יותר מזה, אפילו במסגרת מקצוע אחד, הכיוונים יכולים להיות שונים. למשל כמו במקרה המתואר. הגיבור שלנו אהב את התקשורת, התהליך עצמו של אמן המכירות.בתפקיד המנהל גם יש תקשורת, אבל הוא בעל אופי אחר לגמרי. העיקר כאן זה פיקוח ותכנון. פעם הוא קיבל סיפוק, כשלקוחות היו מרוצים, היה מרגיש את חשיבותו. ועכשיו עיקר המטרה שלו נהיה ביצוע התכנית. ונדמה שהתפקיד הוא ברמה, אבל הוא לא מרוצה.

הפסיכולוגים מדגישים כמה סיבות שלפיהם האנשים בוחרים קריירה. זה - כסף, שליטה, רמה, השגה ותקשורת. תחשבו איזו סיבה מתאימה לכם. תזכרו שעם הזמן הסיבות שלכם יכולות להשתנות.

זה קשור שכך שעם השגת צורך אחד, לבנאדם צץ צורך אחר, ברמה גבוהה יותר. למשל, אתם כבר מקבלים משכורת שמממנת אתכם לגמרי. לכל היותר, בינתיים אתם מרוצים. אז עלול לצוץ אצלכם חשק להתנהל כמו מקצוען, להיות איש מקצוע ידוע בתחום שלכם.

אנחנו רק חולמים על הרוגע
כשאנחנו מגיעים לעבודה חדשה, אנו מציבים מטרות שונות: תחילה לקבל עבודה מסוימת, משכורת, אחר כך לעבור את זמן הניסיון, לקלוט דברים חדשים. אנו מציבים מטרות, מתכננים דברים ומה קורה אחר כך? המטרה הושגה, האושר חולף ונהיה משעמם. הסיבה לכך שהבנאדם לא מרוצה האי חוסר הידע בלתכנן את הקריירה, חוסר ידע בלהביט קדימה. לכן רבים מאיתנו מחליפים את מקום העבודה לעתים קרובות כל כך, בתקווה, שעבודה אחרת תהיה טובה יותר. מה לעשות?

לתכנן השגת מטרה אחרת. עוד יותר גבוהה. לפתח את היכולות שלא מספיקות להשגתה. במהלך תקופה מסוימת החיים שלכם כמו גם ההתנהגות התנהלו לפי מטרות מסוימות. המטרות האלו הפריעו לכם בדרככם. אם חסרה מטרה שבה אנו מעוניינים, אנו נוהגים ללכת סביב, להרגיש את עצמנו אבודים, באודנו מחשיבים את חיינו חסרי טעם ומטרה.

כשאתם מתקבלים לעבודה, תחשבו על מה שהייתם רוצים לעשות בעוד כמה שנים. על ידי כך, תוכלו למנוע משברים בקריירה ותתפתחו בכיוון שבחרתם. מי להיות? אילו מהלכים למצא? מה חסר לכם בשביל זה? אחר כך תציבו מטרות ותחשבו, כיצד ניתן להשיג אותן, אילו מהלכים יש לעשות לצורך כך? הרי התמצאות מקצועית תתכן בדרכים שונות. יש כמה סוגים של קריירה ולכן גם גישות שונות.

אתם יכולים להתפצח בתור מקצוענים. קריירת המקצוען דורשת ידע, יכולת וביצוע. קריירה כזאת יכולה להתנהל בקו המקצוענות או להיפך, לפי התפתחות ושימוש בכלים שונים.

אפשר לתכנן גם את התפתחות הקריירה בתוך הארגון. התפתחות זו יכולה ללכת עם מספר מסלולים:
- גודל התפקיד.
- התקדמות בתוך הארגון, מרכז הניהול, דבקות בתהליך קבלת החלטות.
- התקדמות למרכז הארגון, מרכז הניהול, דבקות גדולה בתהליך קבלת ההחלטות. תחשבו איזה סוג של קריירה הכי מטעים לכם והכי מתאפשר בתוך הארגון. זה תלוי במטרות שלכם וביכולות.

אנחנו מעבירים בעבודה כ 7-8 שעות, ודי מקובל שההזנה מהעבודה קשורה להנאה מהחיים בכלל. אז בואו לא נבזבז את הזמן היקר הזה, אלא נחייה חיים מלאים ומעניינים.

הוסיפו תגובה
תגובות לכתבה
1 גם לי נמאס מעבודה שלי..
נילי כהן   5/6/2008

2 אחלה מאמר!!! - כל מילה במקום.
tali   11/12/2009

3 תודה!
המערכת   11/15/2009

4 גם לי נמאס
אילנה ירדני    2/8/2012





בניית אתרים  Eva software   כתבו לנו אודות RSS  RSS


כל הזכויות שמורות ל styler
כל התוכן המפורסם באתר הינו בבעלות הבלעדית של מקימי ועורכי האתר .
כל השימוש בתוכן של האתר מותר אך ורק באישור של בעלי האתר.