היין הוא משקה אלכוהולי אשר מיוצר מענבים, כתוצאה מתסיסה של מיץ ענבים והפיכת הסוכר שבו לאלכוהול. זהו ככל הנראה המשקה האלכוהולי המפורסם בעולם והוא מלווה את התרבות האנושית משחר ימיה. ליין יש סגולות רבות, ושמירה על בריאות הלב היא רק אחת מהן.

מקומו של היין לא נפקד משום מטבח נחשב בעולם ואופן הכנתו, הגשתו והתאמתו למזון נחשבים לתורה בפני עצמה.

ניתן לסווג יינות לפי סיווגים שונים. אם נבחן את זן הענבים אשר ממנו מייצרים את היין, נוכל לחלק את היינות לשני סוגים - יין זני, שלפחות 85% ממנו מופקים מזן ענבים אחד, כמו קברנה סוביניון או מרלו, ויין מעורב, או ג'נרי, המכיל שני זנים או יותר.

צבע היין מביא אותנו לחלוקה נוספת - ישנו יין אדום המופק מענבים אדומים, ויין לבן המופק מענבים ירוקים.

"היובש" של היין הוא מקור לחלוקה שלישית – על בסיס חלוקה זו נוכל למצוא יין לבן יבש, שהוא חסר מתיקות ויין לבן חצי יבש, המכיל כ-15-20 גרם לליטר של סוכר טבעי;
יין אדום יבש בו נשארו הקליפות במהלך תהליך והתסיסה ויין רוזה, בו הקליפות הוצאו טרם התהליך. כל אחד מהיינות מתאים לצד סוגי מאכלים שונים וההתאמה ביניהם היא תורה של ממש.
עמודים:
<<
>>
הוסיפו תגובה
תגובות לכתבה
1 מכור ליין
גדעון   10/21/2009





בניית אתרים  Eva software   כתבו לנו אודות RSS  RSS


כל הזכויות שמורות ל styler
כל התוכן המפורסם באתר הינו בבעלות הבלעדית של מקימי ועורכי האתר .
כל השימוש בתוכן של האתר מותר אך ורק באישור של בעלי האתר.