|
|
כניסה / הרשמה
|
|
היין הוא משקה אלכוהולי אשר מיוצר מענבים, כתוצאה מתסיסה של מיץ ענבים והפיכת הסוכר שבו לאלכוהול. זהו ככל הנראה המשקה האלכוהולי המפורסם בעולם והוא מלווה את התרבות האנושית משחר ימיה. ליין יש סגולות רבות, ושמירה על בריאות הלב היא רק אחת מהן.
מקומו של היין לא נפקד משום מטבח נחשב בעולם ואופן הכנתו, הגשתו והתאמתו למזון נחשבים לתורה בפני עצמה.
ניתן לסווג יינות לפי סיווגים שונים. אם נבחן את זן הענבים אשר ממנו מייצרים את היין, נוכל לחלק את היינות לשני סוגים - יין זני, שלפחות 85% ממנו מופקים מזן ענבים אחד, כמו קברנה סוביניון או מרלו, ויין מעורב, או ג'נרי, המכיל שני זנים או יותר.
צבע היין מביא אותנו לחלוקה נוספת - ישנו יין אדום המופק מענבים אדומים, ויין לבן המופק מענבים ירוקים.
"היובש" של היין הוא מקור לחלוקה שלישית – על בסיס חלוקה זו נוכל למצוא יין לבן יבש, שהוא חסר מתיקות ויין לבן חצי יבש, המכיל כ-15-20 גרם לליטר של סוכר טבעי;
יין אדום יבש בו נשארו הקליפות במהלך תהליך והתסיסה ויין רוזה, בו הקליפות הוצאו טרם התהליך. כל אחד מהיינות מתאים לצד סוגי מאכלים שונים וההתאמה ביניהם היא תורה של ממש. |
1
מכור ליין
|
גדעון
10/21/2009
|
|
1
מכור ליין
אני חייב את כוס היין שלי עם כל ארוחה שאני אוכל, וזה ככה בכל מקום: במסעדה, בבית וכו'...משקה אלוהי.תודה על הטיפים שבכתבה.
|
|
גדעון
10/21/2009
|
|
|
|
|