כל הטוב שבעולם מונח לפניו, מבחר מגוון של אוכל ושתייה, אבל הזאטוט מסרב לפתוח את הפה. אתם מצליחים להאכיל אותו רק מול הטלוויזיה, או באינספור "טריקים" אחרים, אבל זו לא דרך ו זה גם די מתיש. כנראה, שגם הוא, כמו עוד קרוב ל- 20% מאוכלוסיית הילדים בגיל הרך, סובלים מהפרעת אכילה כזו או אחרת. איך נשפר את המצב ?
ראשית, חשוב שנציין כי תזונה היא הבסיס המרכזי לאורח חיים נכון ויכולה להשפיע לכאן או לכאן על בריאותו של הילד והתפתחותו הפיזית וגם הנפשית. שילוב נכון של חלבון, פחמימה מורכבת, חומצות שומן חיוניות ונוזלים (לא קולה או ספרייט) הם בסיס מצוין לבריאות טובה ותקינה, לכן אין לקבל מצב בו הילד מסרב לאכול. עובדה סטטיסטית נוספת המצטרפת לתופעת ילדים סרבני אכילה היא שבדרך כלל הם מסרבים אומנם לאוכל "אמיתי", אבל לממתקים וג'אנק מכל סוג שהוא, הם לעולם לא אומרים לא.

עכשיו אפשר להתחיל ולהתמקד בזיהוי הבעיה. בתהליך האכילה, ולא רק אצל ילדים, משתתפים חמשת החושים: העין רואה, האף מרחרח, היד ממששת, הלשון מרגישה את הטעם ובסוף שומעים גם את הלעיסה. כשאנו רואים שאחד השלבים אינו עובד כמו שצריך יש כאן איזושהי הפרעת אכילה. למשל, הילד אוכל רק באופן חלקי, אוכל ויורק או פולט את המזון, צורח או בוכה בזמן האכילה, זז ממקומו ורוצה לקום כל הזמן, סוגי המזונות בהם הוא חושק, מצומצמים, זורק את המזלג או הכף ודוגמאות נוספות.


איך לגרום לו לאכול יותר ?

ראשית, חשוב מאוד לא להתפתות. הורים רבים נמצאים במצוקה כשהם רואים את סרבנות המזון של הילדים, וחלקם מתפתים בסופו של דבר לתת לו "לפחות ממתק, כי זה מה שהוא אוכל". רצוי מאוד להימנע ממתקים כבסיס, למרות זאת אפשר להשתמש בהם כפרס אחרי ארוחה. כבר הוכח מעבר לכל ספק כי הפחמימות הריקות הפשוטות והסוכרים מהם מורכבים הממתקים אינם תורמים להתפתחות הילד ועושים פעולה הפוכה, שלא לדבר על מצב השיניים.

הוסיפו תגובה
תגובות לכתבה
1 לא רוצה לאכול
מרים   11/11/2009





בניית אתרים  Eva software   כתבו לנו אודות RSS  RSS


כל הזכויות שמורות ל styler
כל התוכן המפורסם באתר הינו בבעלות הבלעדית של מקימי ועורכי האתר .
כל השימוש בתוכן של האתר מותר אך ורק באישור של בעלי האתר.