הרבה קולות נשמעים לאחרונה כנגד מתן חיסונים לילדים. האם יש משהו בטיעונים הללו ? למה חיסון הילדים תורם ולמה צריך את זה ?
כשהם נולדים החמודים שלנו - מספרת לנו האחות - על סדרת החיסונים שעליהם לעבור בקרוב ובמהלך השנים הראשונות בחיים הטריים שלו. רובנו מבצעים את החיסונים הללו וישנם מעטים שאינם מחסנים את ילדיהם כיון שהם טוענים להיותם מיותרים ואפילו גורמי סיכון לילד – אחרי הכל מזריקים לו את המחלה עצמה רק במינונים מזעריים.


לחסן או לא לחסן ?


הסיבה לכך שרבים אינם מחסנים את הילדים, נובעת בדרך כלל מרצון טוב עבור הילד והמחשבה שהחיסון יכול לגרום לסיבוכים, אך מאידך ייתכן שבכך שהילד אינו מחוסן, הוא חשוף יותר למחלות בהם ניתן לחסן ובהצלחה רבה. אפשר לחיות בלי חיסון, אבל הסיכון מהסתבכות כתוצאה ממתן החיסון קטנה הרבה יותר מהידבקות במחלה עצמה.


מה זה חיסון ?


מתן חיסון הוא אחד הדרכים היעילות ביותר כדי למנוע מחלות מדבקות בארץ ובעולם. תוכנית החיסונים כוללת את רוב המחלות המידבקות המסכנות את תושבי אותו אזור.

אחת הטענות של מתנגדי החיסון היא היעלמותן של מחלות רבות הקיימות ב "סל החיסונים" ולכן אין צורך לחסן. הדבר אומנם נכון, אבל רק במדינות בהם ניתנו חיסונים אלה (מה שמוכיח את יעילותם). במדינות אחרות קיימות עדיין מחלות והן יכולות לנדוד בקלות מיבשת ליבשת - בסך הכל עולים על מטוס.

החיסון הוא למעשה מתן של חיידק או רעלן או נגיף בצורה מוחלשת מאוד. מערכת החיסון מייצרת מיד נוגדנים לאותם נגיפים וכך הגוף חסין מהידבקות במחלה האמיתית לאורך החיים.

הסיכון בחיסון קיים רק אצל אלה הסובלים מבעיות במערכת החיסונית.
עמודים:
<<
>>
הוסיפו תגובה
תגובות לכתבה
1 זו חובה!
זהבה   10/21/2009





בניית אתרים  Eva software   כתבו לנו אודות RSS  RSS


כל הזכויות שמורות ל styler
כל התוכן המפורסם באתר הינו בבעלות הבלעדית של מקימי ועורכי האתר .
כל השימוש בתוכן של האתר מותר אך ורק באישור של בעלי האתר.