סרטן השד: מה אחרי הטיפול הרפואי?

בריאות / בריאות האישה
מאת: דק' מירים גולדברג

אוקטובר – חודש בינלאומי למלחמה בסרטן השד. בהקשר לכך הרבה עיתונים נשיים שוב ושוב מזכירים לנו לא לדחות ולעשות ממוגרפיה ולעבור בדיקה. אבל יש לבעיה הזאת צד אחר: חיי אלה שעברו ניתוח משתנים מאוד... המלצות המומחים לאלה שעברו את המחלה ולומדות לחיות עם תפר לא יפה או חוסר חזה.

ממכתב של קוראת:
"לפני שנתיים גילו אצלי ציסטה בחזה וסילקו אותה בניתוח. אבל יחד איתה הורידו גם את השד. בגלל שמידת השד היא אפס, הכירורג לא הצליח להציל אותו. מזה התחיל כל חוסר המזל שלי בעניין האישי (אני לא נשואה). ברגע שגבר רואה את "היופי" שלי, הוא נעלם. ניסיתי הרבה שיטות של הכנה נפשית, שום דבר לא עוזר. ממליצים לי לא לשים לב לזה, אבל כשיש בעיה כזאת קשה להיות רגועה, למרות שאני משתדלת. תייעצו לי איך להמשיך לחיות".

דעה של פסיכולוג:
כל אישה רוצה להיות רצויה, אהובה, נחשקת וזה הצורך הפסיכולוגי העיקרי שלה. סקס עבור אישה זה לא רק דחף פיזי אלא גם מודעות ליופייה. בימינו לאנשים עם חסרונות פיזיים הרבה יותר קשה.

אם החיסרון היה מילדות, הבנאדם השלים איתו והתרגל אליו. ואם הוא נתקבל בבגרותו, בשבילו זו טרגדיה. טוב אם יש אדם קרוב המסוגל לחזק, לעזור להתמודד עם הקושי. ומה אם הכל עוד מלפניו?

יוצאת צעקה ממעמקי הנשמה: "למה זה מגיע לי?!" "למה דווקא אני?!"

כל אחד חושב שהוא הכי מסכן, שהגורל לא צודק איתו. זה קורה לא רק לך אלא לכל האנשים שנכלאו למצב דומה. לא צריך להתייאש - הפתרונות נמצאו בזמן.

חוסר ביטחון עצמי - זו סיבה פסיכולוגית בסיסית, המפריעה לאנשים כמו עם חסרונות פיזיים כך גם בלעדיהם, בתקשורת ובניית יחסים. כשהבנאדם נעלב על הגורל, נעלב על כל העולם, קשה לו להיות פתוח לחלק מהעולם הזה - בנאדם אחר.

אנשים הרבה חושבים שכולם רואים רק את הבעיות שלהם. הרי כשמשהו לא בסדר אצל הבנאדם, חלק גדול מתשומת הלב שלו מכוון לזה. ובגלל שהוא בוחן את העולם דרך הפילטרים שלו לקבלת המציאות, הוא חושב שהסובבים שמים לב לבעיותיו בדיוק כמוהו.

אבל זו דעה מטעה. האנשים רואים את מה שמראים להם. אם הבנאדם חושב: "אני מסכן וחולה וכולם צריכים להשתתף בצערי, כל חוסר המזל שלי בגלל המחלה", הוא יקבל רחמים. לא יותר מזה!

בנאדם שמח עם מבט אופטימי על החיים מושך והחסרונות הפיזיים שלו בלתי נראים.
אפילו חיסרון פיזי גדול, כמעט בלתי נראה אצל בנאדם אופטימי וחזק. הסובבים נמשכים אליו. ניזוק רק מי שחושב את עצמו לכזה.

אז מה לעשות כדי להתגבר על חוסר הביטחון העצמי ויחסים טובים?

לעבוד עם המצב הפנימי:
1. תרשמו על דף: כן, יש לי חיסרון פיזי כזה או אחר, אבל:
   
- יש לי עיניים יפות
    - אני יודע\ת לנהוג
    - אני וכו'...

ואז תבינו כמה דברים טובים יש בכם, מה רואים קודם כל הסובבים.

2. תלמדו לכבד את עצמכם כאישיות.
3. תחלקו בין המובנים "אני" ו "החיסרון הפיזי שלי", כיוון שאת\ה - זה משהו אחד והחיסרון - משהו אחר.

הוסיפו תגובה
תגובות לכתבה
1 כתבה מעולה, ובכל זאת, יש לי שאלה
מירי   2/8/2008

2 ל-1
אמה שלי עברה ניתוח שיחזור שד   2/10/2008





בניית אתרים  Eva software   כתבו לנו אודות RSS  RSS


כל הזכויות שמורות ל styler
כל התוכן המפורסם באתר הינו בבעלות הבלעדית של מקימי ועורכי האתר .
כל השימוש בתוכן של האתר מותר אך ורק באישור של בעלי האתר.