|
|
כניסה / הרשמה
|
|
השילוב בין אוכל ויין מתחיל במתן כבוד לכל אחד מהם בפני עצמו - אסור שהיין ישתלט על האוכל ואסור שהאוכל ישתלט על היין. בין האוכל והיין צריכה להתקיים הרמוניה של טעמים וניחוחות ועל כל אחד מהם לשמור על טעמו וניחוחו המקורי.
התאמה של יין לאוכל צריכה להתחשב בעוצמת הטעמים של היין ושל המנות, בשילוב הטעמים על הלשון, בעוצמת הניחוח של היין ובמורכבות המנות. אפשר לומר באופן כללי כי יין אדום מתאים לבשר וכי יין לבן מתאים לדגים ולגבינות.
אוכל עם טעמים חזקים ישתלב עם יינות פירותיים כמו הריזלינג, ואוכל חמוץ ישתלב נהדר עם יינות חמוצים כמו סוביניון בלאן.
כאשר מגישים מספר יינות באותה הארוחה, חשוב להקפיד כי היינות הלבנים יוגשו לפני היינות האדומים וכי היינות היבשים יוגשו לפני היינות המתוקים יותר.
כמו-כן, אם אתם משלבים בקבוקי יין ישנים ובקבוקי יין צעירים, הגישו את הצעירים לפני הישנים. עם זאת, אלו אינם כללי ברזל - טעמו את היין כאשר אתם טועמים את האוכל ותנו לטעם שלכם להחליט.
|
1
מכור ליין
|
גדעון
10/21/2009
|
|
1
מכור ליין
אני חייב את כוס היין שלי עם כל ארוחה שאני אוכל, וזה ככה בכל מקום: במסעדה, בבית וכו'...משקה אלוהי.תודה על הטיפים שבכתבה.
|
|
גדעון
10/21/2009
|
|
|
|
|