מתכונים
מתכון השבוע: גלילי פלפלים קלויים במילוי גבינת צאן וחציל קלוי
מצרכים:
12 פלפלים
למילוי:
300 גרם גבינת פטה מפוררת
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
100 גרם גבינת עזים
1 חציל קטן קלוי ומעוך
4 כפות עירית קצוצה
1 כף שמן זית
לטיגון:
שמן
2 ביצים טרופות
לציפוי מוקרם:
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
50 גרם גבינת פטה מפוררת
1. קולים את הפלפלים, על להבה פתוחה או בגריל, עד שהקליפה תשחים. מצננים, קולפים ומסלקים את הגבעול והגרעינים.
2. מערבבים יחד את כל המצרכים למילוי.
3. מניחים על משטח עבודה פלפל קלוי, פורשים אותו לרוחבו, שמים בצד אחד מעט מהמלית ומקלפים מכל הצדדים כך שהפלפל יכסה את המלית. ממלאים כך את שאר הפלפלים.
4. מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.) מחממים את השמן במחבת רחבה וכבדה, טובלים כל פלפל בביצה הטרופה ומטגנים משני הצדדים עד שישחים. מכינים כך את כל הפלפלים.
5. עורכים את הפלפלים המטוגנים בתבנית, זורים עליהם את גבינת הקשקבל והפטה ואופים 10 דקות. מגישים חם.