מתכונים
עוגת גבינה ולימון קלה
מצרכים ל 12 מנות:
1 תחתית מוכנה לעוגה.
לקרם:
16 גרם ז'לטין
200 מ"ל חלב
50 גרם סוכר
500 גרם גבינה לבנה
מיץ מלימון אחד
300 מ"ל שמנת מתוקה
לקישוט:
6 גרם ז'לטין
מיץ מחצי לימון
1 כף סוכר
10 גרם שקדים קצוצים
אופן ההכנה:
להמיס את הז'לטין בכמות לא גדולה של מים קרים ולחכות עד שהוא יתנפח ולסחוט. לחמם מעט חלב, להמיס בחלב את הסוכר ולהוסיף את הז'לטין. להוסיף את הגבינה, מיץ הלימון ולערבב עד לקבלת עיסה אחידה. להניח את הקרם במקרר למשך 20 דקות. להקציף את השמנת המתוקה ולהוסיף לתוך הקרם ברגע שהוא יתחיל להתקשות.
להניח את התחתית של העוגה על צלחת הגשה. לפזר מעל את הקרם. לשים במקרר למשך 4 שעות.
לציפוי, להרטיב את הז'לטין. לחמם מיץ לימון, להוסיף 150 מ"ל מים וסוכר. לסחוט את הז'לטין ולהמיס בתוך המיץ. לקרר מעט את התערובת ולשפוך מעל העוגה. להניח במקרר למשך שעה. לקשט את העוגה בשקדים הקצוצים.