מתכונים
בלינצ'ס עם פטריות שמפיניון ושמנת
ל 4 מנות:
50 גרם קמח
4 כפות חלב
2 ביצים
½ כפית תבלין "על האש"
250 גרם פטריות שמפיניון
100 גרם חסה
2 כפות שמן חמניות
1 שן של שום
60 מ"ל שמנת
30 מ"ל יין לבן חצי יבש או יבש
אופן ההכנה:
1. לערבב את הקמח עם החלב והביצים. להוסיף את תבלין ה "על האש" ולערבב היטב. להניח את הבצק בצד למשך 30 דקות.
2. לנקות ולקצוץ את פטריות השמפיניון. לחתוך את החסה גס. לטגן את פטריות השמפיניון בתוך שמן. לקצוץ דק את השום ולטגן יחד עם הפטריות. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. להוסיף שמנת חמוצה, יין, לטגן קלות ולהוסיף את החסה.
3. להכין 4 בלינצ'סים. להניח על הצלחות. לפזר את המלית ולקפל את הבלינצ'ס לחצי. ניתן לקשט בפטרוזיליה קצוצה.