דיאטהכולנו שמענו על מה שעושות הפחמימות, במיוחד הפשוטות שבהן לגופנו, אם אוכלים אותן בכמות מופרזת.

כאן אנו רוצים לספר לכן מעט על ביוכימיה, בתקווה שהבנת התהליך תגרום לכן למעט בפחמימה ולגרום לשרשרת פעולה חיובית בגוף ובמנגנון הרעב והשובע בגוף.

ובכן, מספר דקות לאחר אכילת פחמימות (הנשנוש החביב על כולנו בדרך כלל) הגוף משחרר כמות גדולה מדי של אינסולין, כדי שהתאים יוכלו לקלוט את הגלוקוז בצורה טובה.

כיון שהגוף מתחיל להתרגל לעניין הפחמימות, לאחר הארוחה הגדולה הבאה רמת האינסולין המופרש תעלה עוד יותר.

הסרוטונין המדווח על תחושת שובע לא יעלה, ואנו לא נרגיש שובע. בנוסף, בעודף אינסולין הגוף לומד לשמור את האנרגיה בצורת שומן, כך שבנוסף לכל גם נשמין וגם נשאר רעבים.

לכן, המלצתנו הראשונה היא לא לאכול ארוחות גדולות, אלא לחלק למספר ארוחות קטנות במהלך היום, כך לא יופרש אינסולין ברמה גבוהה מדי ומנגנון הרעב – שבע יישאר מאוזן.
עמודים:
<<
>>
הוסיפו תגובה
תגובות לכתבה
1 מזון משביע
שלומית   10/26/2009





בניית אתרים  Eva software   כתבו לנו אודות RSS  RSS


כל הזכויות שמורות ל styler
כל התוכן המפורסם באתר הינו בבעלות הבלעדית של מקימי ועורכי האתר .
כל השימוש בתוכן של האתר מותר אך ורק באישור של בעלי האתר.