מאת:

בשל קיום יחסי מין ללא שימוש באמצעי מניעה או בשל כישלון אמצעי המניעה, יכולים זוגות למצוא עצמם בהריון. יש ולמרות שההריון לא תוכנן, הוא רצוי, ובני - הזוג בוחרים להמשיך בו. אולם יש וההריון הוא בלתי רצוי, ואז מתעורר הצורך לבצע הפסקת הריון. על פי חוק העונשין תשל"ז (1977) ותקנון העונשין (הפסקת הריון) תשל"ח (1978), במדינת ישראל מותרת הפסקת הריון רק על פי הסעיפים הבאים:

   - האישה צעירה מגיל הנישואין (פחות מ-17 שנים). 
   - לאישה מלאו 40 שנה. 
   - ההריון נובע מיחסים אסורים לפי חוק או מיחסי עריות או שהוא אינו מנישואין. 
   - היילוד עלול להיות בעל מום גופני או נפשי. 
   - המשך ההריון עלול לסכן את חיי האישה או לגרום לאישה נזק גופני. 
   - המשך ההריון עלול לגרום לאישה נזק נפשי.

כלומר, רק נשים מתחת לגיל 17 או מעל גיל 40 או שאינן נשואות או הנושאות בקרבן עובר לא תקין או שהמשך ההריון עלול לגרום להידרדרות במצבן הגופני או הנפשי - זכאיות להפסקת הריון. רצון האישה אינו נלקח בחשבון מבחינת החוק.

הפסקות הריון מבוצעות באופן חוקי רק בבתי - חולים שהוסמכו לכך על ידי משרד הבריאות. לפני ביצוע הפסקת ההריון יש לפנות לוועדה להפסקת הריון בבית-החולים, המורכבת מרופא נשים, מעובדת סוציאלית ומרופא נוסף, הקובעים את זכאות האישה להפסקת הריון על פי הסעיפים הנ"ל. האישה עצמה אינה מופיעה לפני הוועדה. אם האישה זכאית להפסקת הריון, היא מתקבלת לבית - החולים ועוברת פעולה להפסקת הריון התלויה בגיל ההריון.

הריון ניתן להפסיק בדרך תרופתית או בדרך כירורגית. הפסקת הריון בדרך התרופתית מבוצעת באמצעות תרופה הנקראת RU486 מיפפריסטין Mifepristone, שהוא חומר נוגד פרוגסטרון, הגורם למות העובר. אם תרופה זו ניתנת יחד עם פרוסטהגלנדינים בששת השבועות הראשונים להריון, היא גורמת להפלה ב-95% מהמקרים. יתרונות שיטה זו היא בכך שאינה דורשת אשפוז, הרדמה או התערבות כירורגית כלשהי. ההפלה גורמת לכאבי בטן דמויי מחזור ודמם נרתיקי, לרוב ללא צורך בהתערבות נוספת. יש והדמם הנרתיקי חזק ביותר, הכאבים קשים או שההפלה אינה שלמה, ואז מתעורר צורך בריקון כירורגי של חלל הרחם.

השיטה הכירורגית להפסקת הריון היא השיטה המקובלת להפסקת הריון בארץ. אם גיל ההריון אינו עולה על 12 שבועות, מבוצעת פעולת שאיבת ההריון. לפני ביצוע הפסקת ההריון מוחדרת לצוואר הרחם למינריה - חומר הסופח אליו נוזלים, מתרחב באופן הדרגתי וכך גורם להרחבה הדרגתית של צוואר הרחם. באותו היום נבדקת האישה בדיקה גופנית כללית, בדיקה גינקולוגית כולל בדיקת על-שמע, נלקחת ממנה ההיסטוריה הרפואית שלה ונבדקים סוג דמה, ה-Rh וספירת הדם.למחרת מתקבלת האישה לבית-החולים, ובחדר הניתוח, בהרדמה כללית, מוחדר לחלל הרחם צינור המחובר למכשיר שולפן ריק, ומבצעים שאיבת תוצרי ההריון וריקון חלל הרחם. האישה משוחררת לביתה לאחר כמה שעות, עם התעוררותה המלאה. אם סוג דמה הוא Rhשלילי, תקבל האישה זריקת Anti Dלמניעת היווצרות נוגדנים בדמה, העלולים לפגוע בהתפתחותו של העובר בהריון הבא.

כאשר גיל ההריון עולה על 12 שבועות, הסיכון בפעולה הכירורגית עולה בשל גודלו של הרחם. במקרים אלה הגישה משתנה בין בתי-החולים השונים. יש הממשיכים לבצע שאיבת הריון עד לשבוע ה-16 ויש המבצעים אותו אפילו עד השבוע ה-20. לעומתם יש החוששים מפני התנקבות הרחם, ומבצעים בכל הפסקת הריון מעבר לשבוע ה12-גרימת לידה, הנקראת בוארו. בפעולה זו מחדירים לחלל הרחם או לצוואר הרחם תרופות הגורמות להתכווצויות הרחם ולריקונו. תהליך גרימת הלידה יכול לקחת כמה ימים וכרוך בכאבים. בתום הלידה מועברת האישה לחדר ניתוח, שם מבצעים גרידה, כדי לוודא ריקון שלם של חלל הרחם.

הסיבוכים הקשורים בהפסקות הריון כוללים דימומים בזמן ביצוע הפעולה, ניקוב הרחם, זיהומים מידיים ומאוחרים, נזק לצוואר הרחם, אשר יתבטא באופן מעשי רק בהיריונות הבאים וסיבוכים הקשורים להרדמה הכללית.

ביצוע הפסקת הריון בבתי-חולים שהוסמכו לכך על ידי צוות מיומן הכולל רופא/ת נשים ומרדים/ה, מפחיתים בצורה משמעותית את שניחות הסיבוכים המידיים והמאוחרים, והופכים פעולה זו לבטוחה.

יש לזכור כי בכל עת קיימים מוסדות ושירותים העוזרים לנשים במצוקה. למען בריאות האישה וחייה, יש להימנע מטיפול על ידי מי שלא הוסמך לכך.

יש לזכור, שיש לעשות כל מאמץ למנוע הריון בלתי רצוי, ולא להשתמש בהפסקות הריון כאמצעי שגרתי למניעת הריון. פעולה זו צריכה להיות שמורה אך ורק למקרים קיצוניים.

יחסי מין בלתי מוגנים יכולים להביא לידי הריון בלתי רצוי.
יחסי מין עלולים לגרום למעבר מחלות המועברות בעת מגע מיני (STDs) כולל איידס, להן יש השלכות רפואיות חמורות.
ניתן למנוע הריון ביעילות רבה, אולם יש צורך לתכנן זאת מראש.
ניתן להימנע מהעברת מחלות המועברות במגע מיני על ידי שימוש באמצעי מגן מיוחדים.
ככלל, לעולם אל תקיימו יחסי מין מבלי שנתתם קודם לכן את דעתכם על הגנה מפני הריון בלתי רצוי והגנה מפני מחלות מין.
לפני כל קיום יחסי מין הגנו על עצמכם מפני מחלות מין באמצעות קונדום או דיאפרגמה לשימוש האישה. מבחינת הגנה מפני הריון בלתי רצוי ניתן לבחור בסוג אמצעי המניעה על פי הסכימה הבאה:

אם את צעירה, בריאה וזקוקה לאמצעי מניעה בטוח ככל האפשר והגנה מפני מחלות המועברות במגע מיני השתמשי בגלולות הרגילות קונדום.
אם את מניקה, בריאה ומעוניינת לחדש את נטילת הגלולות לאחר תום ההנקה, השתמשי בגלולות המכילות פרוגסטרון בלבד.
אם כבר ילדת בעבר, יש לך מערכת יחסי מין המוגבלת לבן זוג - מיני אחד, ואינך מעוניינת ליטול גלולות למניעת הריון, או שעליך להימנע משימוש בגלולות או שניסית בעבר ולא היית מרוצה, השתמשי בהתקן תוך-רחמי.
אם את רצינית, סבלנית ומשקיענית, ואינך מעוניינת/יכולה/רוצה להשתמש בגלולות או בהתקן התוך-רחמי, השתמשי בדיאפרגמה או בשיטת הריר הצווארי.

אם סיימת את פוריותך ונכשלת בשימוש באמצעי מניעה אחרים או אם את סובלת ממחלות העלולות להחמיר במהלך הריון נוסף, ניתן לבצע קשירת חצוצרות. אם התמזל מזלך, יסכים בן-זוגך לקשירת מובילי הזרע.
אל תשתמשו בשיטת הימים הבטוחים, במשגל נסוג, באמצעי מניעה שלאחר מעשה ובהפסקות הריון. היו אחראים, תכננו את נושא ההגנה מפני הריון בלתי רצוי ומחלות מין לפני מעשה!

מתוך  http://www.starmed.co.il

 

הוסיפו תגובה
תגובות לכתבה




בניית אתרים  Eva software   כתבו לנו אודות RSS  RSS


כל הזכויות שמורות ל styler
כל התוכן המפורסם באתר הינו בבעלות הבלעדית של מקימי ועורכי האתר .
כל השימוש בתוכן של האתר מותר אך ורק באישור של בעלי האתר.